Vinterunderhåll

Snöröjning i Stockholm

Vintern är en härlig tid på många sätt, men med snön som faller följer tyvärr också en hel del större problem för både villaägare och bostadsrättsföreningar runt om i Stockholm. Vi på J&S är dock väl förberedda och rycker ut när ni behöver hjälp med er snöröjning och isbekämpning. Med erfarenhet och hög kapacitet hjälper vi er röja bort snön från gator, innergårdar, parkeringar och garageuppfarter m.m. så att den inte påverkar framkomligheten.

Ge er själva möjligheten att njuta av vintern som kommer och låt oss rå om er snöröjning i. Vi finns tillgängliga alla dagar i veckan, dygnet runt för att se till så att ni kommer fram utan hinder på ett smidigt och ofarligt sätt.

Snöröjning enligt förutsättningarna

För effektiv snöröjning krävs ordentlig utrustning anpassad för den yta som ska skottas. Vi väljer alltid redskap med stor hänsyn till området, arbetets omfattning liksom övriga förutsättningar vi måste förhålla oss till. Syftet är att få snabba resultat utan att riskera att skada underlaget eller närliggande anläggningar. Med erfarenhet från tidigare år har vi noga arbetat fram arbetsformer som fungerar precis lika väl för er som beställare som för oss och ger er maximal utdelning av er investering.

Vi sköter arbetet snabbt och säkert med stor respekt för den omkringliggande miljön!

Vad kostar det?

Priset på snöskottning varierar beroende på flera faktorer, men framförallt så handlar det om hur stor yta det som ska skottas samt hur snabbt det behöver genomföras. Vi väljer dock alltid med omsorg de effektivaste och mest lämpade maskinerna för uppdragen så att vi alltid kan erbjuda ett lägre pris utan att det behöver påverka kvaliteten av vår skottning. Dessutom är snöskottning rutavdragsberättigat så att ni slipper stå för hela arbetskostnaden. Givetvis hjälper vi er även här med allt det praktiska och kontaktar Skatteverket åt er för att kräva ut den kvarvarande summan. Låt oss veta om ni vill använda rut när ni bokar er snöröjning i Stockholm så tar vi hänsyn till det och drar av beloppet direkt från er faktura. Ni finner mer information om rutavdrag på Skatteverkets hemsida. Där kan ni även se hur mycket ni använt under året.

Vem ansvarar för olyckor till följd av snö och is?

Alla snö och is som lägger sig innebär inte enbart sämre framkomlighet utan därtill också en ökad risk för olyckor. Men vem är det då egentligen som bär huvudansvaret för snöröjningen och som bär skulden om olyckan skulle vara framme?

För exakt information kan man besöka sin kommuns hemsida där det beskrivs mer i detalj vad som gäller, men rent generellt så ska fastighetsägaren ta fullt ansvar för allt innanför tomtgränsen.

  • Fastighetsägaren ska själv se till så att snö och is som samlas på taket skottas ner i fall då det skapar risk för ras och kan skada förbipasserande.
  • Fastighetsägarens ansvar slutar där fastigheten börjar, men ansvarar fortfarande för det smältvatten som rinner ut på gatan samt ner och ut från husets hängrännor.
  • Boverket i sin tur har reglemente för hur stora snömängder ett tak ska klara av att bära upp, men också här varierar reglerna från uppe i norr till söder.

Fördelar med vår snöröjning

För riktigt bra snöröjning behöver man dels rätt redskap till sin hjälp men också rutin och erfarenhet som gör arbetet effektivare.

Tillgänglighet – Vi finns tillgängliga för alla privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och kommuner i hela Stockholm när helst som behovet infinner sig.

Röjer när ni är borta – När ni är på jobbet, när ni reser bort eller av någon annan anledning inte befinner dig hemma ser vi till så att ni slipper komma hem till drivor av arbete. En oskottad garageuppfart kan faktiskt i värsta fall locka inbrottstjuvar då de förstår att ni inte är hemma.

Miljövänligt – Givetvis arbetar vi med miljön i åtanke för att alltid välja en lösning som minskar vår påverkan.

Snabbt och enkelt – Med rätt kapacitet och noggrant framarbetade arbetsrutiner går snöröjningen snabbare och ert problem är snart ur vägen.

Professionell hjälp för dig i Stockholm

J&S Markservice är ett mindre företag med mångårig erfarenhet av branschen och flertalet viktiga färdigheter som gör oss till ett lämpligt val av entreprenör för era markarbeten. Vi utför arbeten åt kunder i hela Stockholm och gläds åt alla som återkommer på grund av vårt professionella och tillmötesgående förhållningssätt. Vi välkomnar nya utmaningar och åtar oss samtliga uppdrag, stora som små, med mål att både beställare och brukare ska känna sig tillfredsställda med resultatet.

Tveka inte på att kontakta oss vid frågor eller för att ta del av tidigare referensjobb